Com canviaran les ciutats amb el canvi climàtic

El canvi climàtic és un dels temes que més escepticisme genera tot i que les evidències són clares i directes. Pels científics, un dels principals reptes és com crear consciència d’una cosa que és difícil de conceptualitzar. Davant d’aquesta situació, el Centre de Ciències Ambientals de la Universitat de Maryland ha creat un mapa interactiu que visualitza aquest fenomen: permet veure com qualsevol ciutat dels Estats Units canviarà amb el canvi climàtic. Fent clic a una ciutat, el mapa identificarà una ciutat analògica moderna amb el seu clima corresponent al 2080. Los Ángeles arribarà a temperatures similars de Baixa Califòrnia i Nova York serà similar a l’Arkansas d’avui dia. 

Matt Fitzpatrick/University of Maryland Center for Environmental Science

A la revista digital WIRED expliquen com aquest projecte posa en perspectiva el canvi climàtic i fa que l’amenaça de l’escalfament global sigui més present. Si bé les dades no són noves, la manera en què s’han presentat mitjançant un mapa analògic és el que crida l’atenció. Segons l’ecologista Matt Fitzpatrick, “la idea era traduir prediccions globals en una cosa no tan llunyana, tan abstracte, sinó més local i rellevant psicològicament”. 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.